dimarts, 17 de novembre del 2009

EL PSC TE POR DE REAGRUPAMENT


Reagrupament.Cat acusa el PSC de fer boicot als seus actes públics
La plataforma independentista denuncia que l'Ajuntament de Barcelona els havia llogat el Palau Sant Jordi i els l'ha vetat en saber que eren la formació de Joan Carretero

La plataforma Reagrupament Independentista que presideix Joan Carretero acusa l'administració governada pel PSC de fer el boicot als seus actes públics. L'associació política denuncia en concret que després de més d'un mes d'haver sol·licitat el Palau Sant Jordi de Barcelona per a un acte públic i després d'haver rebut fa tres setmanes un requeriment de l'Ajuntament de Barcelona per formalitzar el contracte, finalment l'empresa gestora els l'ha denegat.

La direcció de Reagrupament denuncia que el Partit Socialista manté una actitud hostil a qualsevol intent de la plataforma independentista per realitzar actes públics. A més, asseguren que, si bé el veto a utilitzar el Palau Sant Jordi pot ser-ne l'expressió més important, aquesta actitud de boicot s'està produint enn diverses poblacions governades pel PSC.Reagrupament Independentista ha planificat un gran acte públic per la diada de Sant Jordi de l'any 2010. L'escenari d'aquest esdeveniment havia de ser el Palau Sant Jordi de Barcelona. Amb aquesta finalitat, un dirigent de l'associació va fer la gestió davant l'empresa municipal Barcelona de Serveis Municipals SA (BSMSA).

El 13 d'octubre, sense donar a conèixer la seva identitat, Reagrupament sol·licitava oficialment a BSMSA les condicions per fer la reserva del Palau Sant Jordi. El mateix dia, l'empresa municipal responia a la petició, explicava les condicions de contractació i informava que el pavelló estava lliure la data del 23 d'abril, tot i que advertia que a la vigília sí que estava "ocupat per una altra activitat ja programada".

El mateix 13 d'octubre, BSMSA comunicava que feia "prereserva" de l'espai fins al 10 de novembre, termini en el qual calia que l'associació confirmés la reserva de la instal·lació. No obstant això, el 27 d'octubre l'empresa gestora del Sant Jordi instava l'associació promotora de l'event a confirmar les dades de la sol·licitud amb l'argument que altres promotors s'havien interessat també per utilitzar el Palau Sant Jordi el 23 d'abril.

Reagrupament Independentista va aportar el 28 d'octubre totes les dades demanades, a més d'identificar-se oficialment com a entitat promotora dels actes que s'havien de celebrar al Palau Sant Jordi, a més de fer oferiment d'abonar la reserva amb efectes immediats.

Va ser una setmana després quan, el 4 de novembre, la cap de màrqueting comercial de BSMSA es va posar en contacte amb Reagrupament per telèfon per comunicar que podia haver problemes amb la reserva del Sant Jordi. Diversos directius de Reagrupament van intercanviar comunicacions amb la responsable de BSMSA, que sempre es va remetre a decisions dels seus superiors fins que es va celebrar una reunió, el passat 11 de novembre, entre les dues parts.

No obstant això, ja a la vigília de la reunió, el responsable de finances de Reagrupament, Àngel Font, va enviar un burofax advertint sobre la possibilitat d'emprendre accions legals davant la possibilitat que el canvi de criteri obeeixi a instruccions arbitràries de caràcter polític.

La negativa
Malgrat això, el dia 11 de novembre té lloc la reunió entre la directora corporativa de màrqueting de BSMSA, Rosa Ortiz, i altres dos interlocutors dels dirigents de Reagrupament amb tres membres de la junta de l'associació independentista, Rut Carandell, Àngel Font i Xavier Palet. De la conversació en va sortir que, amb caràcter previ, hi havia una reserva del Sant Jordi. Els responsables de l'empresa municipal demanaven excuses pels perjudicis que poguessin ocasionar i per mirar de trobar una solució demanaven un termini de 24 hores, que van demanar de prorrogar per arribar així fins al cap de setmana.

Aquest dilluns, 16 de novembre, un dels representants de Reagrupament Independentista rebia un burofax denegant la sol·licitud per celebrar un acte al Sant Jordi la diada del patró de Catalunya. AVUIcat s'ha posat en contacte amb representants de l'empresa municipal, però no ha obtingut cap resposta fins al moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada